Soltau 2014

© Casper S. Haagensen 2014 web@sbhaagensen.dk

Familien Haagensen

En side om vores oplevelser og interesser, gennem tiden

Soltau 2014

"En vellykket rejse er en returbillet til en erfaring... "

Torkild Hansen

 

Af Casper Haagensen 14-08-2014

 

Standplads på Cmpingpladz Auf dem Simpela

Hovedferien for 2014, var henlagt til Tyskland, hvor vi under Ferie For Alle i Herning, havde vundet et gavekort til Campingpladz Auf dem Simpel. Pladsen ligger lige syd for Hamborg, og var dejlig nem at køre til. Byen Soltau ligger i umiddelbar nærhed af campingpladsen, og er ligeledes nem, at køre til.

 

Efter at have checket ind, fandt vi hurtigt vores standplads, og fik sat campingvognen på plads, og indrettet os. Resten af dagen gik med at se pladsen og besøge pladsens biergarten, hvor vi fik os nogle gode schnitzler, med hver vores tilbehør. En rigtig god start på vores ferie.

 

Den første dag efter ankomsten gik med at besøge den nærliggende by Soltau, for at få handlet ind, og for at pigerne kunne shoppe i byens butikker. Ellers gik dagen med afslapning, og komme ned i gear og rigtig komme i ferietilstand.

Tysk Tiger kampvogn på Panzermuseum Munster

Dagen efter var det tid til at besøge det nærliggende Deutsches Panzermuseum i Munster. Her finder man tyske kanpvogne fra den første under WWI, og helt frem til de nyeste, som det tyske Bundeswehr bruger idag. I samlingen af kampvogne, finder man også panser fra andre lande. Specielt kampvogne fra WWII, kan ses i udstillingen. Man må sige, at turen kan udvikle sig til en rigtig mandetur, da pigerne ikke havde den store interresse. Dog synes Sarah, at det var sjovt, at fotografere kampvognene.

 

Arapapegøjer ved fugleshowet i Walrode

Efter at have besøgt Panzermuseumet, gik turen vidre mod Walrode. Her ville vi besøge Weltvogelpark Walrode, som campingpladsen havde en brochure på. Fugleparken skulle være Europas største, og vi fik også syn for sagen. Vi havde valgt at følge ruteskiltene rundt, så vi fik det hele med. Det er rigtigt flot i parken, og der er fugle over alt. Det tog henved fem timer, at gå turen rundt i parken. Parken består af flere områder, og fuglehuse, hvor man kan komme tæt på fuglene. Man kan blandt andet se ugler og gribbe, i Uhu-burg (Ugleborgen), hvor man kan gå ind i flere at voliererne og besøge uglerne, hvis man kan finde dem. Der er også flere fuglehuse, hvor man kan enten kan se fuglene i diverse volierer, eller man kan komme ind i store fritflyvningsrum, hvor fuglene suser rundt, om øreene på en. Hvis man besøger parken, skal man tage sig tid til, at se det store fugleshow, som vises på parkens store plæne. Her vil man kunne se de store Condorer i flugt. Forskellige rovfugle, papegøjer og andre fugle flyver frit rundt over tilskuerne. Et rigtigt flot syn, og man har travlt med, at se rundt, i alle verdenhjørner, for at kunne følge med. Efter showet var jeg lige henne for at spørge om ikke fuglene fløj væk. Men jeg fik at vide at fuglene var sådan indrettet, at de kom tilbage når de var sultne. Den fugl de havde måtte hente, der var kommet længst væk, var en grib der var fløjet til nabobyen. Parken ligger ca 30 min. kørsel fra campingpladsen, og er virkelig et besøg værd. Man kan hurtigt sætte en dag af til parken, hvis man gerne vil fordybe sig lidt.

 

Ikke langt fra pladsen finder man Designer Outlet Soltau, som er et stort outlet center med over 60 forskellige butikker indenfor dame/herre og børnetøj, sport, sko og accessoires, lingeri og gastronomie. Da vi kom derud, blev vi henvist til infortionen, hvor man kunne indløse en hæfte med rabatkuponer. Disse kunne så indløses i forskellige forretninger. Vi fik hurtigt brugt penge på tøj, fra blandt andet Nike Factory Store, og på sko.

 

Efter besøget i Outlet Centret, gik turen vidre indtil byen, hvor vi igen skulle se på butikker. Her kan man også finde nogle gode iscafeer, hvor de servere italiensk is, i store mængder.

 

Gråulv i dens indhegning

En af dagene valgte vi at køre til Wolfcenter Dörverden, som ligger ca 1 time fra campingpladsen, da vores datter altid har været fascineret af ulve. Parken består af et udtillingsbygning, hvor man gennemgår ulvens historie og udvikling. Selve parken består af fem indhegninger, hvor af de to er med europæriske gråulve, en med tjekkoslovakisk ulvehund, en indhegning med får og en hyrdehund og den sidsta indhegning indeholder en flok præriehunde. Man kommer virkeligt tæt på dyrene, som løber rundt i deres indhegninger. Hvis man gerne vil have, nogle gode billeder af ulvene, uden at man kan se indhegningen, kan man i informationen leje en nøgle, der kan åbne for nogle luger, der befinder sig hele vejen rundt om ulvenes indhegninger.

 

Udsnit fra Lüneborger Heide Park

Soltau ligger i der naturskønne Lünebruger Heide, som er et stort hedelandskab mellem Hamborg, Hannover og Bremen. Landskabet opstod i middelalderen, da man fældede store skovområder, for udvinding af salt i Lüneburg. Dette skabte samtidig stor økonomisk vægst for Hansaforbundet. Under anden verdenskrig var Lüneburger Heide stedet hvor de tyske styrker i Holland, Nordvesttyskland og Danmark, overgav sig til feltmarskal Bernard Law Montgomery.

 

Et godt besøgsmål kunne være Heidegarten i Schneverdingen, hvor man kan opleve nogle af de mange lyngplanter i en stor park. De mange lyngplanter blomstre på mange forskellige tidspunkter, så der er altid noget at se på.

 

Der findes stadig mange oplevelser i området, og da Soltau ligger indenfor overkommelig køreafstand fra Danmark, er vi enige om at tage tilbage en anden gang.

Soltau

 

Soltau er en tysk by i Landkreis Heidekreis i Niedersachsen. Forlystelsesparken Heide Park ligger tæt på Soltau.