Frankrig

© Casper S. Haagensen 2014 web@sbhaagensen.dk

Familien Haagensen

En side om vores oplevelser og interesser, gennem tiden

Frankrig

"Rejsen genskaber den oprindelige harmoni, der engang eksisterede mellem mennesket og universet"

Anatole France, fransk forfatter

Et spændende land, med mange oplevelser. Vi har besøgt flere steder, og er faldet for landet, som være stedet hvor vi har henlagt vores hovedferie igennem flere år.

 

Frankrig er opdelt i 26 regioner, hvor af de 4 er oversøiske. Regionerne er igen opdelt i 100 departementer, hvor af 4 er oversøiske. Departenemtnumrene indgår iøvrigt i bl.a. nummerplader og telefonnumrer, i landet.

 

Vi startede i 2011 med at køre til Varreddes, som ligger lidt uden for Paris. Her havde vi hjemmefra bestilt plads på den lokale campingplads, som vi havde fået anbefalet af nogle campingvenner. Pladsen var valgt udfra at den lå tæt på Disneyland Paris, og fordi ved at køre til Meaux, kunne tage toget til Paris. Efter en uges tid kørte vi vidre til Normandiet, hvor vi fik plads på den lokale Municipal plads i Bayeux. Byen havde vi valgt fordi den lå centralt for de mange seværdigheder lange invasionskysterne fra anden verdenskrig.

 

I 2012 tog vi tilbage til Normandiet og da vi havde været så glade for pladsen i Bayeux, indlogerede vi os igen på den samme municipal plads, selvom vi havde talt om muligvis at prøve municipalpladsen i Arromanches-les-Bains, som også ligger dejligt

 

For at prøve noget andet tog vi i 2013 til Alsace. Vi valgte dette område dels, fordi der tales tysk og engelsk. Dels også fordi det var et vinområde, hvor man ikke skulle køre langt ind i Frankrig. Området er rigtig dejligt at være i, og der er mange ting at se. Vi kunne godt lide de gamle byer, med deres gamle bymidter. Vi tog bl.a. til Colmer, hvilket for os, var en stor oplevelse. Et område vi gerne vil tilbage til, men det om efteråret, så man kan opleve vinhøsten. Vi havde bosat os i Obernai på den lokale Municipalplads.

 

At campere i Frankrig kan være prisbillig, hvis man finder de rigtige steder. Vi gør som regel brug af Municipal pladser, som er de kommunale pladser. Disse pladser ligger som regel tæt på en by, gerne i udkanten. Prisen ligger , de steder vi har overnattet på, et sted mellem kr. 200,- og kr. 300,-. Det for standplads, fire voksende og et barn, el og hund. og i den dyre ende var det, oven i købet, en højkomfort plads, med afløb og byvand. Man skal være opmærksom på at rigtig mange Municipal pladser ikke lukker campingvogne med boggieaksler ind. Man kan dog finde hjælp på hjemmesiden Campings Municipaux en France, som giver et overblik, over kommunale pladser, i hele Frankrig

 

Nyheder

 

27. april 2014: Så kom der billeder på siden Normandiet 2012