Nordjylland 2000

© Casper S. Haagensen 2014 web@sbhaagensen.dk

Familien Haagensen

En side om vores oplevelser og interesser, gennem tiden

Nordjylland 2000

"Eventyret venter den, som forstår at gribe det...."

Knud Rasmussen

 

2000 var året hvor vi startede vores campingliv, med at tage til Nordjylland. Vi havde valgt, at slå vores nyindkøbte brugte CampLet GLX op, på Gl Klitgård Camping, som på dette tidspunkt var ejet af FDM. Vi havde set frem til, at besøge området, som har mange naturoplevelser og muligheder for, at se mange seværdigheder. Så nu skulle vi bare have tiden til, at få set så meget som muligt. Samtidig skulle vi også have slappet af, så der blev opladet til det kommende år.

 

Dagene blev brugt til, at køre rundt i området, og besøge forskellige seværdigheder. Lige i nærheden af campingpladsen ligger Rubjerg Knude Fyr, som også blev besøgt. Det blev da også en tur til det nordligste Jylland, hvor vi fik set Skagens Gren, og stod med et ben i både Kattegat og Skagerrak. Turen der ud foregik i Sandormen. Når man nu var ved Skagen, gik turen også forbi Råbjerg Mile, som jo er landets største vandreklit, og som startede i Skagerrak, for over 300 år siden. Råbjerg Mile er en lille mini ørken, i Danmark.Turen gik også forbi Den Tilsandede Kirke, som ligger lige syd for Skagen, der var dog ikke meget at se, så det blev et hurtigt besøg.

 

Et besøg på Nordsøen Oceanarium, blev det også til. Det var en stor oplevelse, at hvordan livet ved Vesterhavet foregår. Der var mange udstillinger der fortalte om fiskeri og fiskene. Der var meget der skulle læses og det var lærerigt for vores datter. Det store akvarium, med hele 4,5 mio liter havvand, der punpes ind ude fra Vesterhavet var flot bygget op, som det åbne hav. Der var store stimer med bl.a. makraller og torsk. De store klumpfisk var også sjove at se. Dem møder man ikke hver dag. Det store udendørs basin med sæler, var også godt at se på,. Og det var muligt at se dem blive fodret. Indendørs var der også et rørebasin, som var det hlet store hit hos vores datter, og det krævede noget tøring efterfølgende. Det meste af dagen gik med at besøge Nordsøen Oceanarium, og vi kørte trætte tilbsge til campingpladsen.

 

En fa dagene kom vi tilfældigt forbi Børglum Kloster, og valgte at køre ind for at se hvad det var. På stedet var der en gårdbutik, hvor der var en kunstner der solgte sine ting. I østfløjen var der udstillinger med gammelt tøj, som man havde gået i gennem tiden. En tur i klosterkirken var også en oplevelse, Meget flot, og som en ekstra ting, var Stig Rossen forbi for at "afprøve" akustikken i kirken, inden han skulle have en koncert der. Et sjovt og dejligt sted, som vi var glade for at vi havde fået besøgt, og som vi gerne besøger igen.

 

Turene gik også til stranden langs Vesterhavet. Og der skulle også køres på stranden, så vi tog turen ned langs kysten fra Løkken til Blokhus. Vi fik også shoppet lidt i Blokhus , hvor det var mange butikker. Ligeledes fik vi tiden til at gå med lidt shopping i Løkken.

 

Dagene gik hurtigt, og inden vi fik set os om, var ugen gået. Vi tog hjem til Falster med mange oplevelser i bagagen, og enighed om, at det ikke var sidste gang, vi var på camping. På campingpladsen, mødte vi stor hjælpsomhed. Og der blev talt med mange, hvor man fik mange gode fif til fremtiden. Der var mange erindringer til at lune i de kolde vinteraftner.

Nordjylland

 

Nordjylland er en landsdel i Danmark bestående af det nordlige Jylland mellem Kattegat, Skagerrak og Vesterhavet. Den omfatter størstedelen af Himmerland, det nordligste Kronjylland, Morsø og Jylland nord for Limfjorden (Nørrejyske Ø). Landsdelen svarer til den administrative Region Nordjylland. Den største by i Nordjylland er Aalborg.